Silat Perisai Diri

"You train to become a warrior, not a fighter.
The warrior knows the hell he can let loose, 
so he chooses the path of peace and respect"

Over Silat Perisai Diri

Silat Perisai Diri (vaak afgekort als PD) is een complete verdedigingskunst gebaseerd op behendigheid en snelheid i.p.v. brute kracht en agressie. Onder de bezielende leiding van de grondlegger R.M.S. Dirdjoatmodjo (1913-1983) heeft PD zich vanaf 1955 ontwikkeld tot een gerespecteerde gevechtskunst die vele duizenden beoefenaars telt in Indonesië, Australië, Duitsland, Groot Brittanië, Frankrijk, Zwitserland, Japan, de VS en Nederland.

Silat Perisai Diri Nederland heeft een A-status, wat inhoudt dat ze directe banden hebben met de organisatie in Indonesië en regelmatig trainingsstages in en met Indonesische Pendekars (grootmeesters) organiseren.

Traditionele krijgskunst

Pak Dirdjo die als jongen van adel opgroeide in een kraton (paleis) op Java, heeft zich al jong bekwaamd in diverse silat stijlen. Tijdens zijn reis ontmoette hij ook een bijzondere Chinese grootmeester, Yap Kie San, die uiteindelijk een grote invloed heeft op de stijl 'Perisai Diri', die Pak Dirdjo in 1955 oprichtte.

Deze vechtkunst is een complete traditionele stijl die gebruik maakt van zowel arm als been technieken. In een groot aantal technieken leer je de meest effectieve verdedigingsvormen,  zowel gewapend als ongewapend. 

Om het incasseringsvermogen te vergroten wordt er gebruik gemaakt van diverse (ademhalings)technieken, terwijl traditionele meditatie vormen worden gebruikt om mentaal sterk te worden. 

Pak Dirdjo had in Indonesië bij de overheid de taak om Pencak Silat op de kaart te zetten. Hij stond dan ook aan de basis van de wedstrijdsport en ontving van de overheid een unieke grootmeester titel.

Onze vereniging

Bij ons staan kwaliteit, veiligheid, respect en broederschap centraal. 
Iedereen is bij ons van harte welkom. Zowel mannen als vrouwen zullen zich welkom voelen in de groep.

Wanneer je over een U-pas beschikt, kan je jouw contributie af laten schrijven van deze pas. Zo is het bij ons ook mogelijk om met een klein inkomen de lessen te volgen.

Zelfverdediging voor kinderen

Iedereen weet dat kinderen kwetsbaar kunnen zijn en als ouder wens je dan ook dat ze veilig opgroeien en weerbaar worden. Bij Silat Perisai Diri vinden kinderen een veilige plek en zijn de trainers erop gefocust om zowel aan de fysieke als de mentale weerbaarheid te werken. 
Er is veel aandacht voor discipline en respect, maar plezier staat voorop. 

Kinderen zijn vanaf 5 jaar welkom om mee te doen aan onze trainingen!

Wedstrijdsport

Silat beoefenaars hebben de mogelijkheid om mee te doen aan wedstrijden.

De vereniging heeft hier veel ervaring mee en was in de jaren '80 en '90, toen de huidige trainers nog actief waren in de wedstrijdsport,  dominant in zowel binnen- als buitenland, met zowel Nederlands als Wereldkampioenen als resultaat.

Inmiddels wordt de volgende generatie getraind op weg naar hetzelfde succes. Wekelijks zijn er speciale wedstrijdtrainingen onder leiding van de voormalig bondscoach, waar alle leden aan mee mogen doen. 

Les van toptrainers

De trainingen in Nederland worden verzorgd door een groep senior trainers waarvan de meesten in 1980 aan de basis stonden van de start van Silat Perisai Diri Nederland. 

De toenmalig nog in leven zijnde grondlegger R.M.S. Dirdjoatmodjo, heeft onze Nederlandse school persoonlijk toestemming gegeven om zijn unieke stijl in Nederland te verspreiden.  

Inmiddels hebben de trainers onder leiding van bekende Indonesische grootmeesters zich kunnen ontwikkelen tot internationale senior trainers met veel kennis en kunde, waarmee ze zelfs in Indonesië hoge ogen scoren.

Ervaren wedstrijdcoaches

Met veel discipline hebben de Nederlandse trainers zich in 40 jaar ontwikkeld tot de wereldtop in hun discipline, met diverse kampioenen op nationaal en internationaal niveau en jaren ervaring als (bonds)trainers. 

Nederlandse pendekars (grootmeesters)

In 2017 hebben vier trainers zelfs de status van Pendekar Muda ontvangen tijdens hun examen in Indonesië, een grootmeesterstatus, wat de hoogste graduatie is die ooit aan een niet Indonesiër is uitgereikt. 

De hoofdtrainers van locatie Utrecht-Maarssen

Edward Maitimo
Pendekar Muda

Perry Coppiëns
Pendekar Muda


Roy Coppiëns
Pendekar Muda


Ronald Coppiëns
Pendekar Muda


Vincent van der Hoeven
Strip Merah


Meld je aan voor een gratis proefles
(vrijdagavond)

Bel met 06-47018727
of bezoek de website www.perisaidiri.nl

Lestijden

Maandag:
19.30-20.30 - Fit Fight Bootcamp 
20.30-21.30 - Silat Perisai Diri - open training volwassenen

Dinsdag:
19.00-20.00 - Fysio Fitness (door Fysiopoint Utrecht) 
20.00-21.00 - Silat Perisai Diri - open training volwassenen 

Woensdag:
19.30-21.00 - Silat Perisai Diri - open training volwassenen

Donderdag:
19.30-22.00 - Mindfulness/Compassietraining

Vrijdag:
18.30-19.30 - Silat Perisai Diri - kids t/m 10 jaar
19.30-20.30 - Silat Perisai Diri - jeugd t/m 14 jaar
20.30-22.00 - Silat Perisai Diri - open training volwassenen (alle niveau's)

diverse zaterdagen (rooster op aanvraag- Ronald Coppiëns):
10.00-12.00 - Silat Perisai Diri - training volwassenen

diverse zondagen (rooster op aanvraag):
Silat Perisai Diri - kadertraining
Wedstrijdtraining
Zaktraining conditie/techniek